02 Ασφάλεια

Δημιουργούμε ασφαλείς γειτονιές και «σπάμε» το αίσθημα εγκατάλειψης.

Το να νιώθουν οι πολίτες ασφαλείς είναι ένας θεμελιώδης πυλώνας για την ευημερία και την ποιότητα ζωής μιας τοπικής κοινωνίας. Δεσμευόμαστε για μία ασφαλή πόλη για όλους τους κατοίκους της Αθήνας. Η πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία δεν μπορεί να γίνεται λιγότερο δημοκρατική επειδή οι κάτοικοί της είναι και αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς. Στην πόλη μας δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή ως κανονικότητα η δράση συμμοριών, Ελλήνων και αλλοδαπών, και μάλιστα αυξανόμενη σε έκταση και ένταση.

Εκτός από την βελτίωση της αστυνόμευσης, την εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας Δημοτικής αστυνομίας – ΕΛ.ΑΣ., ασφάλεια στην πόλη είναι και οι υποδομές, ο επαρκής φωτισμός, η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου, οι μεικτές χρήσεις, η κοινωνική πρόνοια και η οικονομική ευημερία των πολιτών. Μια γειτονιά που σφύζει από ζωή, είναι μια ασφαλής γειτονιά.

Σχεδιάζουμε:
  • Προχωράμε σε συστηματική συνεργασία Δημοτικής Αστυνομίας με ΕΛΑΣ. Η Δημοτική Αστυνομία, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη και το σύλλογο εργαζομένων, αναλαμβάνει πρόσθετα καθήκοντα. Έτσι, απελευθερώνεται δυναμικό της ΕΛΑΣ για αύξηση των περιπολιών στο κέντρο αλλά και τις πιο απομακρυσμένες γειτονιές της Αθήνας.
  • Ενισχύουμε τις βραδινές περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, ειδικά σε περιοχές όπως οι σταθμοί του Ηλεκτρικού.
  • Εξοικονομούμε οικονομικούς πόρους για τον Δήμο, για παράδειγμα από την επιτάχυνση της εγκατάστασης λαμπτήρων LED, και τους χρησιμοποιούμε σε στοχευμένα προγράμματα αναβάθμισης της Δημοτικής Αστυνομίας σε εξοπλισμό και υποδομές.
  • Συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε να γίνει εφικτή η ενίσχυση με νέες προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία.
  • Βασιζόμενοι σε βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, οι νέες προσλήψεις αφορούν και δημοτικούς αστυνομικούς με μεταναστευτικό υπόβαθρο για αποδοτικότερη αστυνόμευση σε γειτονιές με αυξημένο ποσοστό κατοίκων μεταναστευτικής καταγωγής.
  • Υλοποιούμε Ειδικό Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε εκδηλώσεις
  • Αυξάνουμε τον φωτισμό, ώστε να μειώνονται οι συνθήκες που ευνοούν την παραβατικότητα.
  • Προγραμματίζουμε πολλές περισσότερες εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλης για να αποκτήσουν και πάλι τη ζωντάνια τους. Οι έρημες γειτονιές διευκολύνουν την παραβατική δράση κι εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό.

Δημιουργούμε ασφαλείς γειτονιές και «σπάμε» το αίσθημα εγκατάλειψης.

ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ All Rights Reserved.