14 Ψυχική Υγεία

ΖΟΥΜΕ καλύτερα.

Η πυκνή συγκατοίκηση, η ηχορύπανση, οι λίγες ευκαιρίες για περπάτημα, οι νεκρές από ζωή και οι ερημωμένες από επισκέπτες γειτονιές είναι αιτίες που αυξάνουν τις αγχώδεις διαταραχές. Εμείς με το σύνολο των δράσεων μας βελτιώνουμε αυτή την αρνητική πραγματικότητα.

 

  • Θέλουμε οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα που συνδέονται με ψυχικές νόσους να ενθαρρύνονται να βγαίνουν και να λειτουργούν αυτόνομα και ισότιμα στην πόλη. Σχεδιάζουμε τις πολιτικές πρόληψης και τις δράσεις μας για μια πόλη πράσινη, υγιή και φιλικότερη στους κατοίκους της, ώστε η Αθήνα να μη γίνεται μια πόλη που οδηγεί σε αγχώδεις διαταραχές.
  • Προγραμματίζουμε την ένταξη της Αθήνας στο Δίκτυο των πόλεων που είναι φιλικές προς την Ψυχική Υγεία, ενώ διεκδικούμε άμεση ενίσχυση των ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών και ελεύθερη πρόσβαση σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς.
  • Οργανώνουμε εκστρατείες ενημέρωσης σε κάθε γειτονιά με έμφαση στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και του ευ ζην.
  • Στεκόμαστε ως ενεργοί συμπαραστάτες, συμμέτοχοι και βοηθοί στην έναρξη των μονάδων για την Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση, του καινοτόμου προγράμματος υποστήριξης παιδιών και εφήβων στην κοινότητα.
  • Επιδιώκουμε τη συνεχή συνεργασία με ιδρύματα (όπως π.χ. το Σταύρος Νιάρχος) που αναπτύσσουν προγράμματα ενίσχυσης των δομών ψυχικής υγείας. Έτσι διασφαλίζουμε ότι παρέχεται η απαραίτητη φροντίδα ψυχικής υγείας για τα παιδιά, τόσο από τα δημοτικές δομές, όσο και από τα σχολεία.
  • Χαράσσουμε νέες στρατηγικές για ευαισθητοποίηση και αξιοποίηση των ικανοτήτων ανθρώπων με Νευροδιαφορετικότητα (ΔΕΠΥ, Δυσλεξία, φάσμα του αυτισμού κ.ά.)

ΖΟΥΜΕ καλύτερα.

ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ All Rights Reserved.