Χάρης Δούκας: «Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε ένα αυτοδιοικητικό κίνημα, το οποίο θα σπάσει τα στεγανά και θα δημιουργήσει νικηφόρες συνθήκες»

Στην ΗΜΕΡΙΔΑ των INSOCIAL & ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για την αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα: «Σύγχρονες, βιώσιμες και πράσινες πόλεις» μίλησε απόψε ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Στην παρέμβασή του, ο Χάρης Δούκας επισήμανε ότι «η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να βλέπει την αυτοδιοίκηση ως λάφυρο» και υπογράμμισε: «Πρέπει οι Δήμοι να πατήσουν στα πόδια τους και σε συνεργασία με την κυβέρνηση, την κοινωνία των πολιτών και τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου παραδείγματος άσκησης πολιτικής. Έχουμε μπροστά μας ένα ξεκάθαρο δίλημμα. Από τη μία πλευρά, έχουμε μία συγκεντρωτική πολιτική, που θεωρεί την τοπική αυτοδιοίκηση ως ένα θεσμό ο οποίος δεν μπορεί να κινηθεί αυτόνομα και θα βρίσκεται σε μία μόνιμη υποτέλεια. Από την άλλη, βλέπουμε ένα άλλο μοντέλο, το οποίο θεωρεί ότι οι Δήμοι, ως ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης, έρχονται σε απευθείας επαφή με τους πολίτες και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων,  των ακραίων καιρικών φαινομένων, της ανασφάλειας και της ενεργειακής φτώχειας. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ενδυναμώσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, να της δώσουμε αρμοδιότητες και πόρους».

Αναφερόμενος στις επόμενες εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο Χάρης Δούκας τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι μία χρυσή ευκαιρία να παρουσιάσουμε μία άλλη πρόταση. Μία πρόταση ευρείας αποδοχής, ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική, σύμφωνα με τις αρχές με τις οποίες όλοι συμφωνούμε, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση. Πολλοί λένε ότι δεν έχουμε τους συσχετισμούς, αλλά εάν έχουμε ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα και μία δυνατή ατζέντα, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, έχουμε χρέος και μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοδιοικητικό κίνημα, το οποίο θα σπάσει τα στεγανά, θα σπάσει αυτόν τον γυάλινο τοίχο και θα δημιουργήσει νικηφόρες συνθήκες. Είμαι σίγουρος ότι όλοι εδώ μαζί μπορούμε να υπηρετήσουμε αυτόν τον στόχο».

Αφήστε ένα σχόλιο

ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ All Rights Reserved.