Χάρης Δούκας στο airetos.gr: Ψηφίζουμε τώρα για την Αθήνα του αύριο

Η Αθήνα κατά τη δημαρχιακή θητεία του κ. Μπακογιάννη έχασε τέσσερα πολύτιμα χρόνια. Η υποψηφιότητά μου σηματοδοτεί την ανάγκη αλλαγής κατεύθυνσης. Η «πολιτική της βιτρίνας», οι ξεχασμένες γειτονιές, η υποτιμημένη καθημερινότητα, οι σκηνές ντροπής με τις πρόσφατες πλημμύρες, αποκαλύπτουν την εικόνα μιας ανοχύρωτης πρωτεύουσας.

Στο πρόγραμμά μας έχουμε 5 βασικές προτεραιότητες για να αλλάξουμε την Αθήνα ΤΩΡΑ.

Κάνουμε πράξη τo όραμά μας για μία πόλη πράσινη και βιώσιμη. Εφαρμόζουμε άμεσο πρόγραμμα φύτευσης 25.000 δέντρων σε βάθος πενταετίας και δημιουργούμε συμπαγείς χώρους πρασίνου. Χρησιμοποιούμε ψυχρά υλικά σε οδοστρώσεις για μείωση της αισθητής θερμοκρασίας τις μέρες καύσωνα κατά 3-5 βαθμούς Κελσίου. Προχωρούμε στη μετατροπή συγκεκριμένων οδών σε ήπιας κυκλοφορίας, με στόχο τη μείωση των επιπέδων θορύβου σε περιοχές με έντονο πρόβλημα.

Η ασφάλεια είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα. Εκτός από την βελτίωση της αστυνόμευσης, την εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας Δημοτικής αστυνομίας – ΕΛ.ΑΣ και την ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας με προσλήψεις, ασφάλεια στην πόλη είναι και ο επαρκής φωτισμός, η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου, οι μεικτές χρήσεις και η κοινωνική πρόνοια. Μια γειτονιά που σφύζει από ζωή, είναι μια ασφαλής γειτονιά, γι’ αυτό διοργανώνουμε στις ανοικτές πλατείες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες αξίζουν έναν πιο καθαρό δήμο. Προωθούμε την Ανακύκλωση με αποδοτικές εκστρατείες ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των δημοτών, ειδικά των μαθητών, και υλοποιούμε εθελοντικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, με παροχή από τον Δήμο αντίστοιχων κάδων. Επεκτείνουμε τον καφέ κάδο στο 100% του Δήμου από το 2024. Εάν είχε ήδη συμβεί αυτό, τότε τουλάχιστον 50.000 τόνοι σκουπίδια θα γίνονταν εδαφοβελτιωτικό υψηλής ποιότητας και θα εξοικονομούσαμε περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Αντιμετωπίζουμε την Ενεργειακή Φτώχεια και την Κλιματική Κρίση με εμπεριστατωμένη προσέγγιση. Στόχος μας είναι η θωράκιση της Αθήνας απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες. Καθαρίζουμε όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων και καταγράφουμε για πρώτη φορά την επάρκεια των υφιστάμενων δικτύων ομβρίων υδάτων. Κατασκευάζουμε νέα τεχνικά έργα ανάσχεσης των έντονων πλημμυρικών φαινομένων και έργα ορεινής υδρονομίας στα βουνά και τους λόφους της Αττικής. Ιδρύουμε ενεργειακές κοινότητες, με σκοπό να δώσουμε φθηνή ηλεκτρική ενέργεια σε 50 χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά, καθώς και σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες του Δήμου.

Χτίζουμε τώρα το μέλλον πάνω σε γερά θεμέλια. Επενδύουμε στη βελτίωση των υποδομών του δήμου και βάζουμε τέλος στους πειραματισμούς και την αλόγιστη σπατάλη δημοσίου χρήματος. Εφαρμόζουμε εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων, ώστε κανένα παιδί να μην κάνει ξανά μάθημα σε κοντέινερ. Η Αθήνα έχει 1 παιδική χαρά για κάθε 8.000 κατοίκους (σύνολο, μόλις 81). Ο στόχος είναι να αποκτήσει κάθε μία από τις 129 γειτονιές της Αθήνας τουλάχιστον μία παιδική χαρά. Επιλαμβανόμαστε των εγκαταλελειμμένων και ετοιμόρροπων κτιρίων που αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και εστίες μόλυνσης.

Ο κ. Μπακογιάννης υπερασπίζεται ένα παρωχημένο μοντέλο με “έργα” αποσπασματικά και επιφανειακά, αποσυνδεμένα από τα θεμέλια της πόλης. Η Αθήνα δεν έχει ούτε μια μέρα για χάσιμο. Τώρα είναι η ώρα μιας διαφορετικής πορείας, είναι η ώρα της υπέρβασης.

Στις 8 Οκτώβρη ανατρέπουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Μαζί παίρνουμε την απόφαση να αλλάξουμε την Αθήνα βελτιώνοντας την ζωή μας. Ψηφίζουμε για την Αθήνα του αύριο.

https://www.airetos.gr/xaris-doykas-sto-airetosgr-psifizoyme-tora-gia-tin-athina-toy-ayrio.aspx

Αφήστε ένα σχόλιο

ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ All Rights Reserved.