Ο Χάρης Δούκας στο FORTUNE GREECE CEO Initiative 2023

Στο FORTUNE GREECE CEO Initiative 2023 είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πως οι νέες τεχνολογίες και οι σύγχρονες επιχειρηματικές λύσεις μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Οι λύσεις είναι πολυτροπικές.

Για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αθήνα, μεταξύ άλλων, χρειάζεται να δοθούν κίνητρα στους κατοίκους, ώστε να αντικαταστήσουν τα ρυπογόνα οχήματά τους, να ενισχυθούν οι δημοτικές συγκοινωνίες, να συνδεθούν με το Μετρό αλλά και να υιοθετηθούν πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται στο εξωτερικό, όπως το car sharing, με πριμοδότηση π.χ. στο πάρκινγκ.

Τα οικονομικά κίνητρα είναι απαραίτητα, ώστε να μην επαφιόμαστε μόνο σε μία φιλοπεριβαλλοντική κουλτούρα, η οποία είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν αρκεί για να φέρει τις αναγκαίες αλλαγές.
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στην ενεργειακή μετάβαση. Χρειάζονται γενναίες αλλαγές στο θεσμικό και το ρυθμιστικό πλαίσιο, προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Εάν η ενεργειακή μετάβαση δεν είναι κοινωνικά δίκαιη, τότε δεν θα είναι πράσινη. Πρέπει να ενσωματώνουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερους πολίτες σε αυτή την προσπάθεια. Τα νοικοκυριά στο Παγκράτι, το Ρουφ, τα Σεπόλια, σε όλες τις γειτονιές, πρέπει να παίρνουν μέρος στη μετάβαση και όχι οι εξελίξεις να αφορούν μόνο λίγους και εκλεκτούς. #fortunegreececeoinitiave2023

Αφήστε ένα σχόλιο

ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ All Rights Reserved.