Ευθυμιάτου Χριστίνα
Χημικός Μηχανικός, M.Sc. με εμπειρία σε θέματα τοπικής ανάπτυξης, πράσινης επιχειρηματικότητας & ανακύκλωσης -Ιδρυτικό μέλος και μέλος της Δ.Ε. του Κόμματος ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
Brief info

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Η Χριστίνα Ευθυμιάτου μεγάλωσε στην Κυψέλη από νησιώτες γονείς. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός (ΕΜΠ) και Βιοχημική Μηχανική (M.Sc.–Ουαλία). Μελετήτρια – ελεύθερος επαγγελματίας και για 15 χρόνια στην Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Επαρχίας Νάξου, με εξειδίκευση στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, στην διαχείριση απορριμμάτων και στον σχεδιασμό – υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για ΟΤΑ κυρίως. Αναφορικά με την επαγγελματική της εμπειρία, διετέλεσε υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κυκλάδων (2000-2009) και εκπαιδεύτρια – εμψυχώτρια νέων και γυναικών στην πράσινη και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την αξιοποίηση τοπικών πόρων, επιστημονική συνεργάτιδα του Ευρωβουλευτή Ν.Χρυσόγελου (2012-2014) και του Βουλευτή Β’ Αθήνας Γ. Δημαρά (2017-2019) και μέλος ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (2016-2019). Η πολιτική και αυτοδιοικητική της εμπειρία περιλαμβάνει πληθώρα δράσεων: ενεργό μέλος και υποψήφια σε Περιφερειακές Παρατάξεις Νοτίου Αιγαίου (2009-2017) και σε Δημοτική Παράταξη στο Γαλάτσι (2018-2021), μέλος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ (2010-2022, διετέλεσε Συνεκπρόσωπος, Συντονίστρια και Ταμίας) και ιδρυτικό μέλος του νέου Κόμματος ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ (5/2023). Υποψήφια με τον Συνασπισμό «Πράσινο & Μωβ» στις Εκλογές 2023. Συμμετέχει στο Συντονιστικό του Ελληνικού Δικτύου για την Φεμινιστική Απεργία της 8ης Μάρτη και είναι συντονίστρια στην Ελλάδα της Πρωτοβουλίας για ένα Διεθνή Νόμο για την Οικοκτονία.

Συμμετέχει στην Παράταξη ΑθήναΤΩΡΑ, του νέου και άξιου υποψήφιου Δημάρχου Χάρη Δούκα, με διάθεση συμβολής στις κοινές οικολογικές –πράσινες  προτεραιότητες  της παράταξης για την Αθήνα ΤΩΡΑ (και για το ΜΕΛΛΟΝ)!

Αφήστε ένα σχόλιο

ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ All Rights Reserved.