Γραμματικογιάννης Ανδρέας
Πολιτικός Μηχανικός
Brief info

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο Ανδρέας Γραμματικογιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δουργούτι (Νέος Κόσμος), γειτονιά προσφύγων από την Μικρά Ασία. Έπαιξε στις πλατείες και τις γειτονιές του και χάρηκε την ομορφιά και την αυθεντικότητα των ανθρώπων του. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στα Πιθαράδικα (Εξάρχεια) και ζυμώθηκε στις αντιθέσεις της περιοχής και στον ανήσυχο και πολυδιάστατο χαρακτήρα της. Έζησε στο Βατραχονήσι (Παγκράτι) για πολλά χρόνια δίπλα στον Μαγεμένο Αυλό του Μάνου Χατζιδάκι και χάρηκε τον μποέμ χαρακτήρα των κατοίκων. Πρώτη πρωινή δουλειά στην πλατεία Βικτωρίας και τα απογεύματα Αμπελοκήπους σε ένα ημιυπόγειο να χτίζουν το δικό τους μέλλον.
Βόλτες με αγαπημένους φίλους και παρέες στο Κολωνάκι, την Πανόρμου, το Θησείο, στο Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, μια πόλη μαγική αν την εξερευνήσεις. Τώρα με τη γυναίκα του, δημοσιογράφο Ανδριάνα Μαγγανιά, δυο υπέροχα παιδιά και το μικρό τους σκύλο, γνωρίζουν την Αθήνα με άλλη ματιά, με βόλτες στο Ζάππειο και τον Εθνικό Κήπο, θέατρο στον Κεραμεικό, χαρταετό στο Φιλοπάππου, ό,τι καλύτερο μπορείς να ζητήσεις… Συμμετέχει και στηρίζει την προσπάθεια του Χάρη Δούκα και όλων των αξιόλογων συνυποψηφίων του για μια Αθήνα ανθρώπινη, ελκυστική στους
κατοίκους και τους επισκέπτες της, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία της και με ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον της.

4 Comments

 • by Μαρία βασιλειαδου
  Posted 05/10/2023 12:15

  Σας στηρίζω γιατί μου αρέσει η καθαρή ματιά που έχετε για την Αθήνα μας τόσο ο υποψήφιος δήμαρχος σας όπως κ εσύ
  . Γεννημένη στην Πλάκα , μετά στα Εξάρχεια κ τώρα στο περίφημο βατραχονησι, πολύ κοντά στον μαγ. Αυλό, σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία, επίτευξη κ υλοποίηση στόχων. Είμαι κοντά σας.
  Μ. Βασιλειαδου

 • by Νατση Χρυσουλα
  Posted 05/10/2023 12:57

  Τι όμορφη που είναι η Αθήνα μας έτσι όπως την έζησες από τα μικρά σου χρόνια μέχρι σήμερα!! Χαίρομαι που κατεβαίνεις με το Χάρη Δούκα με την ευχή να βάλετε ένα λιθαράκι για να γίνει καλύτερη η πόλη μας,έχει τόση ανάγκη να γίνει πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη.Κσλη σου επιτυχια

Αφήστε ένα σχόλιο

ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ All Rights Reserved.