Μηνιάτη Μαριάνθη
Αρχιτέκτονας- MSc Περιβάλλον - Αποσπασμένη Εθνική Εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Brief info

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Η Μαριάνθη Mηνιάτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον οικονομολόγο Μιχάλη Παπαγιάννη και είναι μητέρα τριών παιδιών.
Εργάζεται ως αποσπασμένη Εθνική Εμπειρογνώμονας στο Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Μέγαρο Μουσικής, Κοινωνική Κατοικία,Αξιολογήσεις έργων κ.α.)
Οι σπουδές της Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Υπότροφος της UNESCO στην Αρχιτεκτονική Σχολή στην Ρώμη( 4 μήνες), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στον “Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων”, ΕΑΠ, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην “Επιμέλεια Εκθέσεων και στη Μουσειολογία”. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στην Πολυτεχνική Σχολή του Delft, στην Ολλανδία. Έχει σπουδάσει Φωτογραφία και Σκηνοθεσία με υποτροφία στην New York Film Academy. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Έχει Συμμετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Κροατία, Αμερική.  Εργάζεται ως Αρχιτέκτονας από το 1994 και έχει εκπονήσει πλήθος μελετών, επιβλέψεων
αλλά και διοργάνωσης εκθέσεων στην Ελλάδα, στο Βέλγιο και στην Κροατία. Έχει λάβει μέρος με διακρίσεις σε Διεθνείς Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς. Είναι αρχιτέκτονας σε μεγάλης κλίμακας έργα στην Ελλάδα όπως: το Ολυμπιακό Χωριό (Master Plan, Βιοκλιματική και Περιβαλλοντική Μελέτη), η Επέκταση του Μεγάρου Μουσικής, Πολεοδομικός σχεδιασμός για Συγκροτήματα Εργατικών Κατοικιών. Μικρής κλίμακας έργα όπως: Ανακαίνιση των γραφείων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο, Μελέτη και Κατασκευή Ιδιωτικών Κατοικιών κ.α.  Διοργάνωση και Επιμέλεια Εκθέσεων( ΚΠΣΝ,Ε.Ε. κ.α.). Έχει εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Βρυξέλλες), σε θέματα Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Έπειτα ως μέλος της ομάδας Μελέτης και Κατασκευής των κτηρίων Willy Brant και Jozef Antall του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το 2009 ανέλαβε την Γενική Επίβλεψη της Μελέτης Εφαρμογής και της Υλοποίησης του Νέου Κέντρου Επισκεπτών του ΕΚ “Parlamentarium” καθώς και την επιμέλεια του Εκθεσιακού Πολυχώρου του. Έχει πλούσια ακτιβιστική και εθελοντική δράση σε Ελλάδα και Βρυξέλλες για θέματα που σχετίζονται με την έμφυλη βία ,το περιβάλλον και το μεταναστευτικό. Είναι ενεργό μέλος σε πλήθος οργανισμών και σωματείων όπως ΤΕΕ, ΣΑΔΑΣ, Housing Europe – Κοινωνική Κατοικία (Cecodas), Independent Curator International (ICI) με έδρα την Νέα Υόρκη. Μέλος της Κριτικής Επιτροπής στην Apexart Gallery στην N.Y. μετά από βράβευση της για το «The Floating Invisible Life”. Μέλος της Architectural League of New York. Τέλος υπήρξε μέλος του Διεθνούς Δικτύου της “ECOWEEK”.

Αφήστε ένα σχόλιο

ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ All Rights Reserved.