Βασίλης Τσιάτης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη λύση για το πρόβλημα της προσβασιμότητας στις πόλεις μας

Ο πρώην αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με τον Συνδυασμό «Αθήνα Τώρα», κ. Βασίλης Τσιάτης προ(σ)καλεί το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ατόμων με αναπηρία, στην προώθηση της χρήσης των πλέον σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων για την αντιμετώπιση του προβλήματος προσβασιμότητας στις πόλεις.

« Η τεχνητή νοημοσύνη, η δεδομενοποίηση αλλά και πολλές άλλες τεχνολογίες, που ήδη χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες, θα πρέπει να αξιοποιηθούν και στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί έξυπνα και ουσιαστικά το πρόβλημα της προσβασιμότητας. Οι παλιές προσεγγίσεις «δέκα ράμπες το χρόνο» και μία «ειδική τηλεφωνική γραμμή» δεν αρκούν και δεν φτάνουν πλέον.»

Ο κ. Τσιάτης αναφέρει σημαντικό αριθμό καινοτομιών, που μπορούν να εισαχθούν στον Δήμο της Αθήνας, όπως ο ψηφιακός προσωπικός βοηθός, με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, σύγχρονη ψηφιακή παρακολούθηση θέσεων στάθμευσης αναπήρων κ.ά.

«Δίπλα στην κοινωνική πολιτική και το κράτος πρόνοιας θα πρέπει να αναπτυχθούν ριζοσπαστικές, καινοτόμες δράσεις και πολιτικές, ώστε να οικοδομήσουμε τις απαραίτητες υποδομές, για μια πραγματικά ανεξάρτητη ζωή των ατόμων με αναπηρία, σε κάθε έκφρασή της. Η καταγραφή των αναγκών, με σύγχρονες πλέον μεθόδους και εργαλεία, θα πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για την ορθή κατανομή των υφιστάμενων πόρων και την διεκδίκηση νέων. Οι λύσεις πλέον πρέπει να αφορούν στο δομημένο, αλλά και το ψηφιακό περιβάλλον»

Ο κ. Τσιάτης τονίζει και την ανάγκη δραστηριοποίησης του συνόλου των υποψηφίων Ατόμων με Αναπηρία στις δημοτικές εκλογές, προς αυτήν την κατεύθυνση:

«Η συμμετοχή μας σε ψηφοδέλτια δεν θα πρέπει να αποτελεί άλλοθι και κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα λάθη προηγουμένων ετών και την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Μέσα από την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα ευελπιστώ να αφυπνίσω όσες περισσότερες δυνάμεις μπορώ για να λυθούν επιτέλους βασικά ζητήματα, όπως το να μπορεί ένας κινητικά ανάπηρος να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ ή στην εργασία του, χωρίς να χρειάζεται ολυμπιακούς άθλους. Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι υποψήφιοι να πιέσουμε έντονα πριν τις εκλογές για δέσμευση των υποψηφίων δημάρχων ως προς ουσιαστικές, καινοτόμες πολιτικές για τους πολίτες με αναπηρία και για την τήρησή τους μετεκλογικά

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Τσιάτης

Ο κ. Βασίλης Τσιάτης είναι μάχιμος δικηγόρος, μέλος του αναπηρικού κινήματος και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με το συνδυασμό «Αθήνα Τώρα», του υποψηφίου Δημάρχου κ. Χάρη Δούκας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος «Νομικής» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ίδιου πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών. Στέλεχος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, έχει διατελέσει Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Αθηνών Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (Ε.Δ.Α.Μ.) καθώς και ιδρυτικό μέλος, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Πρώτο Διαμέρισμα Αθηνών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας».

https://newsbase.gr/2023/09/basilis-tsiatis-i-texniti-noimosuni-lusi-gia-to-problima-tis-prosbasimotitas-stis-poleis-mas-3755700.html

Αφήστε ένα σχόλιο

ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ All Rights Reserved.