Χάρης Δούκας στον ΑΝΤ1: «Η Πανεπιστημίου αντανακλά την αναποτελεσματικότητα και την ανεπάρκεια της δημαρχίας Μπακογιάννη-Η Αθήνα χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης»

Ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» της τηλεόραση του ΑΝΤ-1 με παρουσιαστές τον Γιώργο Γρηγοριάδη και την Ηρώ Ράντου.

Κληθείς να σχολιάσει τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες της Αθήνας επισήμανε: «Το πρώτο θέμα είναι η έλλειψη οξυγόνου, η ποιότητα του αέρα. Η Αθήνα είναι μία πόλη που βρίσκεται πολύ χαμηλά σε όλους τους περιβαλλοντικούς δείκτες.  Επίσης, έχει πολύ χαμηλό ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο, μόλις 11% ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 30%, ενώ είναι μία πόλη με πολύ υψηλές θερμοκρασίες ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Γι΄αυτό και η μείωση της θερμοκρασίας είναι ένας εμβληματικός στόχος εμβληματικός για εμάς. Προτείνουμε τη φύτευση 5.000 δέντρων κάθε χρόνο, 25.000 την πενταετία, για να μειωθεί μεσοσταθμικά περίπου 2 βαθμοί η θερμοκρασίας. Μείωση ενάμιση βαθμου Κελσίου μπορούμε να πετύχουμε με την χρήση ψυχρών και υπέρψυχρων υλικών σε δρόμους και δώματα, καθώς και τη δημιουργία πράσινων δωμάτων σε δημόσια και εμπορικά κτίρια ενώ επιπλέον μείωση ενάμιση βαθμου Κελσίου, μπορεί να επιτευχθεί αντιμετωπίζοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης.»

Αναφερόμενος στα έργα για τον Μεγάλο Περίπατο στην Πανεπιστημίου ο Χάρης Δούκας τόνισε: «Δεν είναι ένας κλιματικός πράσινος δρόμος. Είναι ένα απίστευτο ράβε-ξήλωνε εδώ και 3-4 χρόνια για να καταλήξει να είναι μία μεγαλύτερη πεζοδρόμηση. Αυτή η εικόνα είναι μία εικόνα αναποτελεσματικότητας και ανεπάρκειας. Η Αθήνα χρειάζεται μία αλλαγή κατεύθυνσης και αυτό θέλω να παρουσιάσω μέσα από τη δική μου υποψηφιότητα.»

Αφήστε ένα σχόλιο

ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ All Rights Reserved.