«Διάλογοι με τον Χάρη Δούκα. Η Αθήνα Τώρα και Αύριο». Επεισόδιο 2: Συζήτηση για τα προβλήματα των άστεγων στην Αθήνα

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών ραδιοφωνικών συζητήσεων, με τίτλο «Διάλογοι με τον Χάρη Δούκα. Η Αθήνα Τώρα και Αύριο», ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων συνομιλεί στο 2ο επεισόδιο, με τις Μαριανέλλα Κλώκα και Δήμητρα Κουντουριώτη από το Ελληνικό Δίκτυο για το δικαίωμα στη στέγη και την κατοικία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άστεγοι στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αναδεικνύεται το μεγάλο θέμα της «αόρατης αστεγίας», των ανθρώπων, δηλαδή, που ζουν σε ανεπαρκή ή προσωρινά καταλύματα. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται οι οικονομικοί μετανάστες και οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, όπως οι φωτιές ή οι πλημμύρες. Όπως επισημαίνουν οι συνομιλήτριες «Ο αριθμός των “αόρατων αστέγων” συνεχώς αυξάνεται, ωστόσο δεν ακόμα επίσημη καταγραφή με τον συνολικό αριθμό τους».

Ο Χάρης Δούκας δεσμεύεται ότι στο νέο δημοτικό Συμβούλιο θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την κοινωνική ένταξη των αστέγων, τη δημιουργία φιλικών δομών που θα προσαρμόζονται στις ανάγκες των ωφελούμενων και την ενίσχυση των προγραμμάτων υποστήριξης και επανένταξης, ώστε οι άστεγοι να απαλλαγούν από το στίγμα που τους ακολουθεί σε κάθε νέα προσπάθεια τους.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το podcast του υποψήφιου Δημάρχου της Αθήνας, Χάρη Δούκα και στους παρακάτω συνδέσμους:

Spotify https://spoti.fi/46lXU2W

SoundCloud https://on.soundcloud.com/6uKyT

YouTube https://youtu.be/_6XGxyvLaOk

WeTransfer https://we.tl/t-GN4fT12zqC

Αφήστε ένα σχόλιο

ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ All Rights Reserved.