Χ. Δούκας στο MEGA: Χρειαζόμαστε νέα σχέδια θωράκισης των πόλεων.

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει γύρω από την οχύρωση των πόλεων απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία κάνουν όλο και πιο συχνή την εμφάνισή τους, μετά την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν περιοχές της χώρας τόσο από τις πυρκαγιές όσο και από τις πλημμύρες.

«Χρειαζόμαστε νέα σχέδια θωράκισης των πόλεων»

Μιλώντας στο MEGA, ο υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο της Αθήνας, Χάρης Δούκας, έκανε λόγο για νέα σχέδια που χρειάζεται η αυτοδιοίκηση προκειμένου να προστατεύσει τόσο τους πολίτες της όσο και τις υποδομές της.

«Ασχολούμαστε χρόνια με τα θέματα της κλιματικής κρίσης και λέμε ότι η Μεσόγειος και η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των κλιματικών αλλαγών και τα ακραία φαινόμενα θα γίνουν όλο και περισσότερο δύσκολα και σκληρά, γι’ αυτό και χρειαζόμαστε νέα σχέδια θωράκισης των πόλεων, να ξανασχεδιάσουμε τις υποδομές και τις υπηρεσίες μας, με την έμφαση περισσότερο στην πρόληψη.

»Γι’ αυτό και λέμε ότι ο χρόνος δράσης είναι ο χρόνος του τώρα, γι’ αυτό ο συνδυασμός μας λέγεται ‘Αθήνα Τώρα’ και παρουσιάζουμε συγκεκριμένα, μετρήσιμα προγράμματα και παρεμβάσεις για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών και ταυτόχρονα να κάνουμε περισσότερο ανθεκτική την Αθήνα».

Όπως υποστήριξε, στην Αθήνα υπάρχουν περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερες παρεμβάσεις καθώς κινδυνεύουν περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Υπάρχουν περιοχές που έχουν σοβαρά προβλήματα αν υπάρξει καταιγίδα και πλημμύρες, κυρίως στην έκτη κοινότητα αλλά όχι μόνο, όμως υπάρχει και ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και έχει ενισχυθεί με τις πυρκαγιές, που είναι η ποιότητα του αέρα. Γι’ αυτό και έχουμε στο πρόγραμμά μας προτάσεις για την ενίσχυση του πρασίνου με ολοκληρωμένο και συμπαγές τρόπο, όχι με επιμέρους δράσεις όπως τα πάρκα τσέπης.

»Έχουμε επίσης δράσεις που σχετίζονται με την ανακαίνιση και την αναβάθμιση των κιτριών και δράσεις που έχουν να κάνουν με την παροχή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας».

 

Αφήστε ένα σχόλιο

ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ All Rights Reserved.