Χ. Δούκας στο Kontra: «Η υλοποίηση του Μεγάλου Περιπάτου ήταν βατερλό»

 

Στο Kontra Channel εμφανίστηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. 

Κληθείς να σχολιάσει τα πεπραγμένα της δημαρχίας Μπακογιάννη, επισήμανε: «Ήταν ένας Δήμαρχος αναποτελεσματικός και ανεπαρκής. Κατά τη διάρκεια της θητείας του έγιναν πάρα πολλά λάθη. Η πόλη οδηγήθηκε σε λάθος κατεύθυνση. Έγιναν έργα βιτρίνας και οι πολίτες υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία. Υπήρξε μία προσέγγιση ράβε-ξήλωνε. Μοιάζει σαν να κατασκευάζει κάποιος ένας σπίτι και αντί να αρχίζει από τα θεμέλια, να φτιάχνει πρώτα την οροφή και την πρόσοψη.»

Συγκεκριμένα, για το έργο του «Μεγάλου Περιπάτου» σημείωσε: «Διαφωνώ με την υλοποίηση του.  Ήταν ένα βατερλό. Τρία χρόνια αποφασίζαμε αν θα βάλουμε ζαρντινιέρες, πλατάνια ή φοίνικες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία απλή, μικρή διαπλάτυνση, μετά από χρόνια τρομακτικής ταλαιπωρίας για όλον τον κόσμο και τη δαπάνη πολλών χρημάτων. Αυτή είναι η εικόνα μίας προσέγγισης χωρίς σχέδιο. Άλλες πόλεις, αξιοποίησαν την περίοδο της πανδημίας, και δημιούργησαν ποδηλατοδρόμους, πεζοδρομήσεις, ελευθέρωσαν  δημόσιο χώρο. Εμείς ασχοληθήκαμε με μία ιστορία που ήταν γύρισμα στο χθες. Η Πανεπιστημίου ήταν ένας δρόμος που δεν είχε σοβαρό πρόβλημα, όπως π.χ. η Σόλωνος. Η προστιθέμενη αξία του έργου είναι πάρα πολύ μικρή.» 

Παρουσιάζοντας μερικές από τις προτάσεις του Συνδυασμού «Αθήνα ΤΩΡΑ», ο Χάρης Δούκας τόνισε: «Εμείς θα ξεκινήσουμε από τις γειτονιές, οι οποίες είναι παρατημένες. Στο Παγκράτι τα παιδιά μου έλεγαν ότι δεν έχουν χώρο να παίξουν μπάλα και χρειάζεται να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές της Αττικής και να πληρώσουν αρκετά χρήματα. Η πρόσβαση στον ελεύθερο χώρο είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Η έως τώρα προσέγγιση είναι η δημιουργία ενός απέραντου Mall. Εμείς έχουμε στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Αθηναίων και όχι να κατασκευάσουμε νέα ξενοδοχεία ή να προωθήσουμε δράσεις που δημιουργούν μια πόλη τουριστών και όχι κατοίκων.»

Για το πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκληθεί με τα τραπεζοκαθίσματα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων σχολίασε: «Είναι μια ιστορία που ξεκίνησε με την πανδημία και έπειτα δεν υπήρχε μέτρο. Η δική μας η απόφαση είναι και δέσμευση. Θα εφαρμοστεί ο νόμος. Η δημοτική αστυνομία θα ξέρει ότι η δημοτική αρχή δεν κλείνει το μάτι σε όσους παρανομούν. Θα περιορίσουμε σημαντικά τη δυνατότητα τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων. Θα υπάρχουν κανόνες και με βάση τα τετραγωνικά θα μπορεί το κάθε κατάστημα να χρησιμοποιεί τον χώρο που του αναλογεί.»

Τέλος, για τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες της Αθήνας, ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε: «Τα δημοτικά τέλη στην Αθήνα είναι από τα πιο ακριβά σε όλη την Ελλάδα. Στα Σεπόλια και στα Πατήσια, πληρώνουν περισσότερα απ’ όσα πληρώνουν στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι και στην Καλλιθέα. Ενώ πληρώνουν τόσο υψηλά δημοτικά τέλη, η ζωή σ’ αυτές τις περιοχές, είναι πάρα πολύ δύσκολη. Είναι πολύ κακή η ποιότητα αέρα, είναι πολύ κακή η συγκοινωνία. Υπάρχουν πολλές υποβαθμισμένες γειτονιές. Η Αθήνα χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης.»

Αφήστε ένα σχόλιο

ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ All Rights Reserved.